Μακαρονάδα με καπνιστά ψάρια

Συστατικά:
280 γραμ. μακαρόνια σπαγγέτι
100 γραμ. καπνιστό ψάρι (πέστροφα ή/και σολομό)
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτα
λίγο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ένα λευκό αλκοόλ (τσίπουρο, ρακί)
λίγη γούστερ σως
40 γραμ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Οδηγίες

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήνετε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Με το μπλέντερ αλέστε την μισή ποσότητα των ψαριών μαζί με την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τα στην σάλτσα ντομάτας, σβήστε τα με την ρακί (ή το τσίπουρο) και βράστε τα για 3 - 4 λεπτά ώστε να δώσουν μια καλή δεμένη σάλτσα.

Στην συνέχεια βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα ανακετεύετε καλά με την σάλτσα. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο (μισό) ψάρι σε μικρά κομματάκια. Σερβίρετε αφού ρίξετε από πάνω το άσπρο πιπέρι.